10.02.2017 11:10

Hummels nog steeds blij met stap naar Bayern

Mats Hummels transfereerde afgelopen zomer van Borussia Dortmund naar Bayern München. De pikante overstap bevalt de centrale verdediger wel, want de eerste maanden in het zuiden van Duitsland zijn hem goed bevallen.

De 28-jarige mandekker kende weinig aanpassingsproblemen. "Hier wordt natuurlijk dezelfde taal gesproken. Alhoewel, ze spreken hier wel meer Spaans dan elders", vertelt hij in gesprek met Goal. Bij Dortmund was hij aanvoerder en had hij vaak het hoogste woord. De hiërarchie bij zijn nieuwe club ligt iets anders, dus is hij minder open in het geven van zijn mening. 

"Ja dat klopt wel een beetje. Maar ook bij Dortmund was ik niet echt het type dat schreeuwde. Ook niet als aanvoerder. Ik was niet iedereen aan het opzwepen voor de aftrap. Zo'n type ben ik gewoon niet." Hummels deed dit seizoen zeventien keer mee in de Bundesliga en scoorde daarin één doelpunt. Ook speelde hij alle duels uit de poulefase van de Champions League.

Qua spel heeft de centrale verdediger niet veel hoeven aan te passen. "Het enige dat vooral anders is, is dat ik minder lange passes geef. Bij Dortmund wilden de aanvallers de bal graag achter de verdediging hebben en hier niet. Maar verder zijn de taken van een centrale verdediger vrijwel hetzelfde bij elke ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner