11.02.2017 09:43

Wijnaldum lacht om de training in Nederland

Georginio Wijnaldum tijdens de wedstrijd Liverpool - Sunderland. (26-11-2016)
Georginio Wijnaldum tijdens de wedstrijd Liverpool - Sunderland. (26-11-2016)

Nu Georginio Wijnaldum anderhalf seizoen in Engeland erop heeft zitten, kan de oud-middenvelder van Feyenoord en PSV alleen maar lachen om de arbeid die hij leverde in Nederland. Trainen in ons land en over Het Kanaal staat niet op hetzelfde niveau.

"Ik heb veel contact met Vincent Janssen en ook hij heeft bij Tottenham Hotspur zelden een dag vrij. In Nederland trainen we helemaal niet. Daar is het bijhouden", lacht de 36-voudig international van het Nederlands elftal in het Algemeen Dagblad. Bij Newcastle United en Liverpool was hij een vaste kracht in de Premier League. Als Wijnaldum moet kiezen tussen Louis van Gaal en Jürgen Klopp, de huidig trainer van zijn werkgever, kiest hij voor de Duitser.

"Maar dat is ook omdat ik Van Gaal alleen heb meegemaakt bij Oranje. Ook zijn trainingen waren heerlijk. Maar met Klopp werk ik dagelijks. Ze zijn allebei eerlijk, ze houden echt van hun spelers. Dat voel je." Wijnaldum speelde ruim tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie voordat hij de overstap naar Engeland maakte. Voor Newcastle United miste de Nederlander geen enkele wedstrijd, maar degradeerde hij wel naar de Championship. Daar zou hij echter nooit spelen, Liverpool kwam voor Wijnaldum.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner