12.02.2017 12:21

Mourinho gelooft niet meer in titel voor United

Manchester United heeft al sinds oktober niet meer verloren in de Premier League en won zaterdagmiddag ook van Watford (2-0). De ploeg van trainer José Mourinho staat desondanks slechts zesde. De Portugees weet al welke ploeg kampioen gaat worden.

Mourinho koos zaterdag voor een offensieve opstelling op Old Trafford en dat wierp zijn vruchten af: het regende kansen in de beginfase voor Manchester United. "De periode voor de 1-0 was ongelooflijk. Het publiek was zó gelukkig, zó enthousiast. Kwaliteit, kansen, voetbal, beweging. Absoluut geweldig", jubelde de Portugese oefenmeester tegenover het clubkanaal van United.

"Het zou een voetbalmisdaad zijn geweest als we in die periode niet gescoord hadden." Toch duurde het nog even voordat de ploeg van Mourinho op voorsprong kwam. In de 32ste minuut was het Juan Mata die de 1-0 op het scorebord zette. "Het doelpunt was goed voor ons vertrouwen, we waren opgelucht dat we met een voorsprong de rust in gingen."

Mourinho gelooft niet meer in een titel voor Manchester United, dat een achterstand heeft van elf punten op koploper Chelsea. "Chelsea is een heel goed verdedigende ploeg. Ze verdedigen uitstekend met veel spelers en ik denk dat dit defensieve team de titel gaat pakken met doelpunten uit counters en standaardsituaties", stelt hij. "Ik denk niet dat ze het nog laten glippen, maar voetbal is voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner