14.02.2017 13:34

Lineker: "Geef Ranieri contract voor het leven"

Leicester City werd afgelopen seizoen verrassend kampioen van Engeland, maar verkeert momenteel in degradatienood. Manager Claudio Ranieri staat daardoor onder grote druk. Volgens Gary Lineker moet de Italiaan echter een contract voor het leven krijgen.

Afgelopen weekend verloor Leicester City alweer voor de veertiende keer in de Premier League. De regerend landskampioen staat daardoor teleurstellend op de zeventiende plaats en slechts één puntje boven de degradatiestreep. Volgens Lineker zou degradatie naar de Championship zeer bijzonder zijn. "Als je er eerst ternauwernood in blijft, het jaar erop kampioen wordt en het seizoen daarna degradeert, maakt dat het mirakel van het kampioenschap bijna groter", stelt Lineker bij BT Sport.

"Het is nog steeds het meest duizelingwekkende en verbazingwekkende dat ooit is gebeurd, maar dit is de realiteit van het voetbal. Dit is de prijs van 'living the dream' en het mirakel", aldus BBC-presentator en oud-voetballer Lineker. Volgens hem is het wegsturen van Ranieri absoluut geen oplossing voor het kwakkelende Leicester. "Ik zou hem een contract voor het leven geven. Er zijn berichten over onrust bij de spelers, maar als je hem ontslaat en je degradeert, zorgt dat voor een hele nare nasmaak, wetende wat hij voor deze club heeft gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner