15.02.2017 14:18

'Costa gaat contract verlengen bij Chelsea'

Diego Costa vraagt om kalmte tijdens het competitieduel Burnley - Chelsea (12-02-2017).
Diego Costa vraagt om kalmte tijdens het competitieduel Burnley - Chelsea (12-02-2017).

Diego Costa had naar verluidt tijdens de afgelopen transferperiode zijn zinnen gezet op een transfer naar China, maar een maand later begint het er sterk op te lijken dat de aanvaller voorlopig bij Chelsea blijft.

Sky Sports weet namelijk dat Chelsea in verregaande onderhandelingen is met Diego Costa over een nieuwe verbintenis. De Braziliaanse spits, die zijn interlands speelt voor Spanje, stond in januari in de belangstelling van het Chinese Tianjin Quanjian FC, maar Chelsea was niet van plan om zijn spits te laten gaan. The Blues zijn momenteel koploper van de Premier League en de kans is groot dat Chelsea dit seizoen kampioen van Engeland wordt. Met nog dertien wedstrijden te gaan heeft Chelsea een voorsprong van acht punten op nummer twee Manchester City.

Diego Costa is dit seizoen één van de sterkhouders bij Chelsea. De robuuste spits was al goed voor vijftien competitietreffers. Chelsea wil daarom het contract van Diego Costa, dat nog loopt tot de zomer van 2019, verlengen. Tot een akkoord is het tot dusver niet gekomen, maar volgens het Britse medium kan dat niet lang meer uitblijven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner