16.02.2017 15:19

Scheidsrechter Clattenburg naar Saudi-Arabië

Waar voetballers vaak kiezen voor het grote geld in het Midden-Oosten, heeft Premier League-scheidsrechter Mark Clattenburg ook een bijzondere transfer gemaakt. De arbiter heeft een voorstel van de Saudische bond geaccepteerd.

De scheidsrechter was niet alleen in Engeland actief, maar werd ook door de UEFA en FIFA als een van de beste erkend. Onlangs floot hij nog de finale van het EK in Frankrijk, terwijl hij ook de meest recente Champions League-finale in goede banen moest leiden. Toch was Clattenburg vooral een scheidsrechter van de Premier League, waar hij maar liefst 294 wedstrijden floot.

Het is nog onbekend wat het precieze takenpakket van de 41-jarige Clattenburg zal zijn in Saudi-Arabië. Naar verwachting zal hij nog voor de volgende Premier League-speelronde, het weekend van 25 februari, vertrekken. Zijn laatste wedstrijd was dan tussen Arsenal en Hull City van afgelopen weekend.

De Engelse scheidsrechtersbond (PGMOL) bevestigt het vertrek van de arbiter en wenst hem alle geluk toe. "Sinds hij in 2004 bij de PGMOL kwam, heeft hij zich ontwikkeld tot onze topscheidsrechter. Hij floot op het allerhoogste niveau en zette een standaard voor anderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner