18.02.2017 17:35

Bayern ontsnapt met punt tegen Hertha BSC

De titelstrijd in de Bundesliga wordt mogelijk toch weer een stuk spannender na nieuw puntenverlies van koploper Bayern München. Der Rekordmeister verspeelde voor de tweede keer deze maand punten, alhoewel de schade vlak voor tijd beperkt bleef 1-1.

Arjen Robben kreeg een basisplaats bij Bayern München en bleef de hele wedstrijd staan, maar de rechtsbuiten moest tot de allerlaatste seconden wachten tot hij beslissend kon zijn in het duel met Hertha BSC. De subtopper in Duitsland kwam na twintig minuten spelen op voorsprong via Vedad Ibišević en leek deze voorsprong over de streep te trekken. In de slotseconden van de wedstrijd scoorde Robert Lewandowski echter alsnog de gelijkmaker. Robben schoot na een kort genomen vrije trap in de 96e minuut richting doel, Lewandowski kon scoren vanuit de kluts.

Bayern München speelde aan het begin van februari al met 1-1 gelijk tegen Schalke 04, waardoor ploegen als RB Leipzig en Borussia Dortmund de kans kregen om dichterbij te komen. Laatstgenoemde ploeg profiteerde in speelronde 21 opnieuw van het puntenverlies, RB Leipzig komt zondag in actie en kan bij winst de achterstand op Bayern München verkleinen naar vijf punten.