26.02.2017 10:01

Jubilerende Ancelotti zag een galavoorstelling

Carlo Ancelotti wordt in het zonnetje gezet door Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. (25-02-2017)
Carlo Ancelotti wordt in het zonnetje gezet door Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. (25-02-2017)

Carlo Ancelotti beleefde zaterdag in meerdere opzichten een uitstekende middag. De coach van Bayern München zag zijn ploeg met liefst 8-0 winnen van Hamburger SV en kreeg en kreeg zo een prachtig jubileumcadeau van zijn spelers.

Ancelotti zat zaterdag voor de duizendste keer op de bank als trainer in het profvoetbal. "Het was een perfecte dag, een perfecte wedstrijd! De ploeg heeft zeer goed gespeeld met de juiste instelling", vertelde een trotse oefenmeester na afloop van de galavoorstelling in de Allianz Arena. De doelpunten werden gemaakt door Robert Lewandowski (4x), Kingsley Coman (2x), Arturo Vidal, David Alaba en Arjen Robben.

De Italiaanse coach sprak voorafgaand aan de wedstrijd al over hoe bijzonder het duel voor hem was. "Ik heb mijn spelers vooraf gezegd dat ze van mijn jubileum een goede wedstrijd moesten maken. Maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan", vertelde Ancelotti met een grote glimlach. "Ik ben zeer gelukkig en wens dat de spelers in de volgende wedstrijd dezelfde instelling en dezelfde spirit tonen."

Thomas Müller kwam zaterdag niet tot scoren, maar was wel goed voor drie assists. Volgens Ancelotti was de Duits international de beste man op het veld. "Hij was de sleutel voor het succes. Hij was steeds in beweging en was bij elke aanval betrokken." Ook Müller zelf was erg blij: "Het liep vanzelf. Als je met zulk mooi weer en zo'n fantastische stemming in het stadion met 8-0 wint, dan kan je als club, als team en als fan zeer tevreden huiswaarts keren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner