04.03.2017 17:03

Mourinho: "Alleen resultaat is belangrijk"

In de strijd om een Champions League-ticket liet Manchester United zaterdagmiddag dure punten liggen tegen AFC Bournemouth (1-1). Toch ging het na afloop vooral over de duels tussen Zlatan Ibrahimović en Tyrone Mings.

United-manager José Mourinho heeft doorgaans zijn mond vol over de arbitrage, maar wilde er na afloop van het duel op Old Trafford weinig over kwijt. "Ik ben een voetbalman. Ik hou er niet van om na afloop te praten over wat er wel en niet is gebeurd in een wedstrijd. Als je mij vraagt of ik blij zou zijn als Tyrone Mings drie, vier of wedstrijden wordt geschorst: dat boeit me niet. Ik vind het niet belangrijk." Overigens wacht Ibrahimović dan mogelijk ook nog een schorsing voor zijn harde elleboogstoot.

"Het resultaat van de wedstrijd, dat is belangrijk. We speelden fenomenaal in de eerste helft en hadden al met 3-0 of 4-0 voor moeten staan, maar het werd 1-1. Dat moeten we onszelf aantrekken, we misten grote kansen", aldus Mourinho tegenover Sky Sports. Na de rust kon United, ondanks de man meer, geen winnende goal meer forceren. "Ze beperkten zich tot verdedigen en maakten het moeilijk voor ons. Daar heb ik begrip voor. En hun keeper was bovendien fenomenaal. We gingen minder goed voetballen en hebben niet gescoord, dat is de realiteit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner