30.03.2017 21:29

Espanyol-supporter Pochettino niet naar Barça

In een zoektocht naar een nieuwe trainer hoeft FC Barcelona niet aan te kloppen bij Mauricio Pochettino. De leidsman van Tottenham Hotspur is erg succesvol in Engeland, maar ziet een baan in Catalonië niet zitten. Hij is namelijk fan van de aartsrivaal.

Pochettino maakt er geen geheim van dat hij een zwak voor Espanyol heeft. De Argentijn sloot zijn voetbalcarrière bij die club af, terwijl hij zijn eerste stappen als trainer bij Espanyol zette. Een dienstverband bij FC Barcelona komt dan ook niet in de gedachten van Pochettino voor. "Het zou in Engeland ongeveer hetzelfde zijn als ik bij de Spurs vertrek en daarna in dienst ga bij Arsenal", legt hij uit.

FC Barcelona moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer, aangezien Luis Enrique aan het begin van de maand aangaf dat hij zijn aflopende contract bij de Spaanse grootmacht niet verlengt. Sindsdien zijn er diverse namen aan FC Barcelona gelinkt, waaronder die van Frank de Boer (clubloos) en Ronald Koeman (Everton). Pochettino staat momenteel tweede in de Premier League met Tottenham Hotspur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner