03.04.2017 19:36

Talent Davies vijf jaar langer bij Everton

Everton heeft maandag het vertrouwen in Tom Davies uitgesproken. De achttienjarige middenvelder ondertekende een nieuw vijfjarig contract bij de club, waar de Nederlander Ronald Koeman hoofdcoach is.

Davies brak dit seizoen door bij Everton, maar hij debuteerde al een jaar eerder. Onder toenmalige hoofdtrainer Roberto Martínez werd zijn talent al erkend, maar Koeman heeft het echte vertrouwen in Davies. Hij kwam dit seizoen al zestien competitiewedstrijden in actie en miste in 2017 nog geen enkele wedstrijd van The Toffees. Scoren deed hij één keer: in de monsterzege op Manchester City (4-0).

Het toptalent is geboren in Liverpool en een product van de jeugdopleiding van Everton. Davies is er dan ook trots op om de clubkleuren tot media 2022 te mogen verdedigen. "Het is een ongelooflijk gevoel. Het betekent alles voor me dat ik een kans krijg in het eerste van Everton en hier mag blijven."

Voor manager Koeman is het mooi dat zijn oogappeltje langer bij Everton blijft. "Hij heeft zich de laatste maanden enorm ontwikkeld. Hij kwam in het team, speelde op een hoog niveau en bleef met beide benen op de grond. Ik ben heel blij met de prestaties van Tom. Het is een jonge speler en voor de hele opleiding is het belangrijk dat ze een stap kunnen maken. Als zich dat beloont met een nieuw contract, is dat perfect."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner