04.04.2017 21:57

Bayern met aanvoerder Robben onderuit

Na vijf overwinningen op rij in de Bundesliga heeft koploper Bayern München weer eens punten verspeeld. De titelhouder verloor dinsdagavond met 1-0 bij nummer drie Hoffenheim, dat in de voorgaande zeventien competitiewedstrijden nog nooit had gewonnen van de voetbalgrootmacht. Voor de thuisploeg, die dit seizoen voor eigen publiek nog niet verloor in de Bundesliga, maakte Andrej Kramaric in de 21e minuut het doelpunt.

Voor Arjen Robben was de tweede competitienederlaag extra bitter. De aanvaller van Bayern München fungeerde voor de eerste keer in de Bundesliga als aanvoerder van zijn ploeg.

Bayern verzuimde bij Hoffenheim nog verder weg te lopen van nummer twee RB Leipzig, dat op een afstand van dertien punten bleef. De runner-up speelt woensdag uit tegen FSV Mainz. Hoffenheim heeft nu veertien punten minder dan de lijstaanvoerder, die dinsdagavond legio kansen liet liggen.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund kwam als nummer vier op vijftien punten van Bayern. De ploeg van trainer Thomas Tuchel versloeg op eigen veld Hamburger SV met 3-0. De treffers kwamen op naam van Gonzalo Castro, Shinji Kagawa en topscorer Pierre-Emerick Aubameyang (25 goals).

Werder Bremen klom ten koste van Schalke 04 (3-0) naar de negende plek. Klaas-Jan Huntelaar mocht na ruim een uur zonder succes invallen bij de komende tegenstander van Ajax in de Europa League. De stand was toen nog 1-0 door een doelpunt van Theodor Gebre Selassie. In de slotfase kwamen ook Max Kruse en Maximilian Eggestein tot scoren voor Werder Bremen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner