05.04.2017 11:21

Leicester ongeëvenaard na ontslag Ranieri

Na het droomseizoen onder manager Claudio Ranieri, kwam Leicester City dit seizoen weer met beide benen op de grond. De Italiaanse manager moest de strijd tegen degradatie met zijn ontslag bekopen, maar de ploeg heeft onder opvolger Craig Shakespeare de weg naar boven weer gevonden.

Met Shakespeare als manager werden nog enkel overwinningen geboekt. In de Premier League werden alle vijf de wedstrijden onder zijn bewind in winst omgezet. Liverpool (3-1), Hull City (3-1), West Ham United (3-2), Stoke City (2-0) en Sunderland (2-0), moesten er allemaal aan geloven. Er is geen enkele ploeg in Europa die zo goed presteert, sinds Shakespeare werd aangesteld als manager van Leicester. Real Madrid, AS Monaco en Celtic (koplopers van de nationale competitie) kwamen in de buurt, maar speelden allen een keer gelijk.

Ranieri leidde de ploeg vorig seizoen naar grote hoogtes, door The Foxes naar de eerste landstitel aller tijden te leiden. Champions League-deelname zat bij de prijs inbegrepen, waar Leicester zich ook weer van zijn beste kant liet zien. Het is al april, maar de club doet nog altijd mee. In de Premier League zaten de resultaten tegen. Toen Ranieri eind februari werd ontslagen, stond Leicester maar twee punten boven de degradatiestreep. Een nederlaag tegen Swansea City (0-2) was de druppel: succesmanager Ranieri werd ontslagen.

Shakespeare werd aangesteld als interim-trainer, maar onder de Engelsman herleeft Leicester City weer de glorietijden. In de Champions League werd Sevilla verslagen (2-0), waardoor de kwartfinales werden bereikt. Atlético Madrid is daarin de volgende tegenstander. Ook in de competitie is de ploeg weer helemaal opgeleefd. Waar bij de entree van Shakespeare tegen degradatie werd gevochten, staat de club inmiddels op een keurige tiende plaats en zijn de zorgen voorbij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner