05.04.2017 12:11

Zlatan: "Premier League smeekt me te blijven"

De toekomst van Zlatan Ibrahimović is nog altijd onduidelijk. De spits heeft een aflopend contract bij Manchester United, maar gesprekken over verlenging zijn nog steeds bezig. Zlatan beseft maar al te goed dat hij een uithangbord van de Premier League is.

"De Premier League smeekt me om te blijven. Ik kwam hier vorig jaar en zei dat ik een jaar nodig had om te wennen. Het kostte me drie maanden." De statistieken van de Zweed ondersteunen zijn uitlatingen. Zlatan maakte in de eerste drie maanden van het seizoen vier competitiedoelpunten in tien wedstrijden. Inmiddels staat de teller op zestien doelpunten uit 26 wedstrijden.

"Iedereen dacht dat ik in een rolstoel zat toen ik hier tekende. En wat gebeurde? De leeuw leeft nog steeds, zo is het gewoon. Ik heb bewezen dat wat iedereen beweerde niet klopte. Dat soort taal hoor ik ook niet meer. Het is eigenlijk niet meer leuk, want de haters zijn fans geworden. Ik bewijs dat mijn leeftijd slechts een getal is. Ik blijf gewoon doorgaan en zorg ervoor dat mijn tegenstander ouder lijkt dan ik", is de 36-jarige Ibrahimović nog altijd vol zelfvertrouwen tegenover BT Sport.

United moet alle zeilen bijzetten om bij de eerste vier te eindigen, wat recht geeft op Champions League-deelname. Na dertien landstitel is het voor Ibrahimović wennen om niet voor het kampioenschap te spelen. "Top vier… De laatste keer dat ik tweede werd, kan ik me niet eens meer herinneren, waarschijnlijk bij AC Milan. We waren de winnaar onder de ploegen die als laatste waren geëindigd. Je faalt als je na de eerste plek komt. Gelukkig hebben we nog andere prijzen om voor te spelen." Manchester United is nog in de race voor de Europa League, waarin het RSC Anderlecht treft in de kwartfinales.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner