05.04.2017 14:52

Diego Costa staat voor mijlpaal in de PL

Diego Costa pakt een rustmomentje tijdens het competitieduel Chelsea - Crystal Palace (01-04-2017).
Diego Costa pakt een rustmomentje tijdens het competitieduel Chelsea - Crystal Palace (01-04-2017).

Diego Costa neemt het woensdagavond met Chelsea op tegen Manchester City en de international van Spanje kan tegen The Citizens zorgen voor een mooie mijlpaal.

De aanvaller, die werd geboren in het Braziliaanse Lagarto, staat momenteel namelijk op 49 treffers in de Premier League. Mocht Diego Costa tijdens het competitieduel met Manchester City tot scoren komen, dan heeft hij een mooi mijlpaal in de Premier League bereikt: vijftig treffers.

Twintig goals in zijn eerste seizoen

Diego Costa is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Chelsea. In de zomer van 2014 kwam de aanvaller over van Atlético Madrid en tijdens zijn eerste seizoen in Engeland was de krachtpatser gelijk goed voor twintig competitietreffers. Diego Costa had niet lang nodig om zich aan te passen aan het Engelse voetbal, want na vier wedstrijden in de Premier League stond de spits al op zeven doelpunten. Tegen Burnley (3-1 winst, één treffer), Leicester City (2-0 winst, één treffer), Everton (6-3 winst, twee treffers) en Swansea City (4-2 winst, hattrick) drukte hij meteen zijn stempel op het spel van Chelsea. In de resterende 22 competitiewedstrijden die Diego Costa dat seizoen nog zou spelen wist hij nog eens dertien keer te scoren.

Matig tweede seizoen

Waar Diego Costa in zijn eerste seizoen bij Chelsea gelijk de landstitel wist te veroveren, daar ging het tijdens zijn tweede seizoen niet van een leien dakje. The Blues eindigen als tiende in de Premier League en vooral tijdens de eerste seizoenshelft had Diego Costa moeite om het net te vinden. Tijdens zijn eerste veertien wedstrijden wist hij enkel tegen West Bromwich Albion (3-2 winst, één doelpunt), Aston Villa (2-0 winst, één doelpunt) en Norwich City (1-0 winst, één doelpunt) te scoren. Tijdens de tweede seizoenshelft onder Guus Hiddink wist Chelsea zich enigszins te herpakken en ook Diego Costa vond toen weer regelmatig het doel. Uiteindelijk kwam de robuuste spits uit op twaalf treffers in 28 competitiewedstrijden.

Titelkoers

Tijdens het huidige seizoen heeft Diego Costa - en Chelsea - de bloedvorm weer te pakken. Chelsea lijkt af te stevenen op het kampioenschap en Diego Costa is wederom één van de sterkhouders. De Spaanse international heeft inmiddels zeventien keer weten te scoren, waardoor hij woensdagavond tegen Manchester City zijn vijftigste treffer in de Premier League kan produceren. De spits kan in ieder geval vertrouwen putten uit de heenwedstrijd tegen Manchester City. Chelsea wist in het Etihad Stadium met 3-1 te winnen en Diego Costa nam hoogstpersoonlijk de 1-1 voor zijn rekening.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner