05.04.2017 23:00

Hazard belangrijk in titelstrijd voor Chelsea

Koploper Chelsea heeft zich moeizaam hersteld van de verrassende thuisnederlaag afgelopen zaterdag tegen Crystal Palace (1-2). De Londense ploeg was voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor Manchester City.

Eden Hazard vervulde een hoofdrol. De Belgische international bracht twee treffers op zijn naam, maar miste in de 35e minuut ook een strafschop. In de rebound kwam hij alsnog tot scoren (2-1). Voor City trof Sergio Agüero doel. Dankzij de benauwde zege behield Chelsea een voorsprong van zeven punten op nummer twee Tottenham Hotspur, dat bij Swansea City goed weg kwam (1-3).

Liverpool
Nummer drie Liverpool zag de achterstand op de koploper oplopen tot twaalf punten. De thuiswedstrijd tegen Bournemouth leverde niet meer dan een punt op: 2-2. Voor Liverpool, met Georginio Wijnaldum in het basisteam, kwamen Philippe Coutinho (1-1) en Divock Origi (2-1) tot scoren. Joshua King bracht in de 86e minuut de gelijkmaker op zijn naam namens de bezoekers.