07.04.2017 21:34

Zaakwaarnemers verdienen flink in Engeland

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De Premier League heeft in het jaar 2016 maar liefst tweehonderd miljoen euro betaald aan zaakwaarnemers. Dit blijkt uit cijfers van de Engelse voetbalbond. Ter vergelijking; de Nederlandse profclubs komen gezamenlijk uit op vijftien miljoen euro.

Dit is veel minder dan ploegen als Manchester United (22 miljoen euro), Chelsea (29 miljoen euro) en Manchester City (30 miljoen euro). Sterker nog, op het tweede voetbalniveau van Engeland werd meer dan drie keer zoveel uitgegeven aan zaakwaarnemers dan in de Eredivisie en Jupiler League gecombineerd. De belangenbehartigers van spelers krijgen vaak een deel van de transfersom of een aparte vergoeding voor het bij elkaar brengen van kopende en verkopende clubs.

In het huidige seizoen gaven clubs in de Premier League ruim anderhalf miljard uit aan nieuwe spelers. Manchester United maakte afgelopen zomer van Paul Pogba de duurste speler uit de voetbalgeschiedenis. De Franse middenvelder werd voor 105 miljoen euro overgenomen van Juventus. De ploeg uit Turijn besteedde dat bedrag overigens weer bijna volledig aan Gonzalo Higuaín. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner