08.04.2017 10:39

Kane keert terug bij Spurs: "Onze Messi"

De kansen voor Vincent Janssen zijn flink geslonken met de terugkeer van Harry Kane bij Tottenham Hotspur. De Engelsman keert terug van een enkelblessure en trainer Mauricio Pochettino twijfelt niet aan de kwaliteiten van zijn spits.

Kane moest drie wedstrijden van The Spurs missen, die alle drie in winst werden omgezet. Voor de wedstrijd tegen Watford keert de 23-jarige Kane weer terug in de wedstrijdselectie en hij zal niet hoeven te vrezen voor zijn plaats. "Ik twijfel niet aan Kane", zegt manager Pochettino op de persconferentie. "Of hij nou in de basis gaat starten of niet, Kane is een van onze beste spelers."

"Als Lionel Messi bij Barcelona een maand geblesseerd was, bleven ze ook nog wel winnen. Als Messi dan weer fit is, ga je niet zeggen 'Hmmm, ik weet het niet hoor.' Het zijn natuurlijk verschillende namen, maar er is geen twijfel over mogelijk dat Kane tot de beste spelers van onze club behoort. Het is goed voor hem en voor ons dat hij terug is, Kane is een belangrijke speler", besluit Pochettino zijn lofzang.

Voor Kane betekende zijn enkelblessure al de tweede langdurige afwezigheid. Eerder in het seizoen moest hij al zes wedstrijden laten schieten door problemen aan de enkel. Toch strijdt Kane volop mee om de Engelse topscorerstitel. Met negentien doelpunten moet hij alleen nog Romelu Lukaku voor zich dulden. De Belgische spits van Everton kwam 21 keer tot scoren, maar speelde wel beduidend meer wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner