08.04.2017 11:35

Guadiola leert van mager seizoen bij City

Pep Guardiola strijdt dit seizoen met Manchester City niet om de prijzen. Waar de manager bij FC Barcelona en Bayern München de successen aaneenreeg, kan de Spanjaard de verwachtingen met de Citizens niet waarmaken.

Manchester City werd in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door AS Monaco, in de Premier League bedraagt de achterstand op koploper Chelsea veertien punten en de League Cup ging naar stadsgenoot Manchester United. Alleen in de FA Cup doet City nog mee om een hoofdprijs, waarin Arsenal de tegenstander is in de halve finale. Dit seizoen met Manchester City past niet binnen zijn repertoire, waarin hij twee keer de Champions League won en zes keer kampioen werd.

"Het is normaal dat je als manager na zeven of acht seizoenen een seizoen hebt waarin je minder succes hebt. Dat kan gebeuren en daar moet je van leren. Het zal zeker beter gaan, dit seizoen was een les voor mij", zegt Guardiola op de persconferentie in aanloop naar het duel met Hull City. De ploeg moet alle zeilen bijzetten om Champions League-deelname af te dwingen. De huidige vierde plaats is voldoende, maar Arsenal en Manchester United hijgen in de nek.

"Ik kon me nooit verstellen dat ik bij Barcelona, Bayern of hier in Manchester alles zou weten. Ik probeer zo veel mogelijk in me op te nemen en het daarna beter te doen. Ik voel dat we steeds beter gaan spelen. Voor mij als manager was dit een interessant jaar om te groeien en met een dergelijke situatie om te gaan. Ik heb nooit geklaagd en ik heb nooit opgegeven."

"We zijn goed, maar we zijn niet goed genoeg. Daarin moeten we eerlijk tegen onszelf zijn. We zijn niet goed genoeg om mee te strijden om de titel van de Premier League. Maar we hebben nog genoeg om voor te vechten dit seizoen. De Champions League is enorm belangrijk. Kwalificatie is in mijn ogen een succes. En we hebben natuurlijk ook nog de FA Cup."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner