08.04.2017 15:27

Tottenham wint ondanks falen van Janssen

Na een uur spelen is het einde oefening voor Vincent Janssen. Hij wordt vervangen door Harry Kane. (08-04-2017)
Na een uur spelen is het einde oefening voor Vincent Janssen. Hij wordt vervangen door Harry Kane. (08-04-2017)

Vincent Janssen kreeg zaterdagmiddag een kans in de basis bij Tottenham Hotspur, maar de spits was hoogst ongelukkig. Hij maakte het verschil niet, maar zijn ploeggenoten deden dat wel. Watford werd ruim verslagen: 4-0.

Harry Kane, topscorer van The Spurs, was hersteld van een enkelblessure, maar hij werd rustig gebracht. Zodoende stond Janssen voor de zevende keer aan de aftrap van een duel in de Premier League. De wedstrijd was nog maar net onderweg of Janssen liet zich al positief gelden. Hij draaide op aangeven van Christian Eriksen uitstekend weg, maar ex-PSV'er Heurelho Gomes bracht knap redding met de voeten.

Nadat hij een enorme kans zelf creëerde, kreeg Janssen een opgelegde kans om de score te openen. Een voorzet van Kieran Trippier werd van heel dichtbij op miraculeuze wijze tegen de lat gewerkt. Op een middag dat het gevoelsmatig voor Janssen echt moest gebeuren, was hij weer hoogst ongelukkig. Na een uur spelen werd hij naar de kant gehaald voor Harry Kane.

Op dat moment was de wedstrijd al helemaal binnen voor Tottenham Hotspur. Waar Janssen de kans op de openingstreffer liet liggen, produceerde Dele Alli een geweldige goal. De twintigjarige Engelsman krulde de bal met veel gevoel in de verre hoek. De middenvelder maakte al zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

Na de openingstreffer was de schiettent geopend. Tottenham speelde een geweldig laatste kwartier voor rust, waarin Watford helemaal werd opgerold. Eric Dier liet Gomes kansloos met een harde en droge knal, waarna Heung-min Son ook nog voor het derde doelpunt tekende: 3-0 bij rust.

In de tweede helft ging Tottenham door waar het voor rust was gebleven. Een voorzet van Trippier werd uitstekend tegen de touwen gewerkt door Son, die daarmee de dubbele cijfers haalde deze competitie. Kane en Son raakten nog de lat, maar doelpunten vielen er niet meer: 4-0. De achterstand op koploper Chelsea is voor even teruggebracht naar vier punten, maar The Blues spelen nog later op de zaterdag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner