27.04.2017 14:26

Moyes wil graag langer bij Sunderland blijven

Sunderland lijkt degradatie uit de Premier League na de nederlaag van woensdag tegen Middlesbrough niet meer te kunnen voorkomen. Trainer David Moyes denkt er niet aan op te stappen. "Ik ben gewend om te winnen, en niet om te verliezen. En daar wil ik ook niet aan wennen. We moeten ervoor blijven gaan, met z'n allen", aldus de Schotse coach.

De fans van Sunderland hebben de hoop met Moyes opgegeven. In het vak van de uitsupporters klonk woensdag "We want Moyes out!". Sunderland heeft na het verlies tegen Middlesbrough (1-0, door een doelpunt van de Nederlander Marten de Roon) zes punten minder dan Middlesbrough en tien minder dan nummer achttien Swansea City. Sunderland ontvangt zaterdag nummer dertien Bournemouth.

Moyes beleeft de laatste jaren geen successen. Sinds 2013 heeft de Schot alweer bij zijn derde club in drie jaar moeten tekenen vanwege tegenvallende prestaties. Na minder dan een jaar bij Manchester United gezeten te hebben, ging Moyes aan de slag bij Real Sociedad. Hier vertrok de oefenmeester ook na een jaar na zijn aanstelling. In juli 2016 werd Moyes als trainer van Sunderland gepresenteerd.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner