28.04.2017 16:01

"Spelers misten plezier onder Van Gaal"

Louis van Gaal in het seizoen dat hij trainer bij United was
Louis van Gaal in het seizoen dat hij trainer bij United was

José Mourinho van Manchester United heeft vrijdag lichte kritiek geleverd op het werk van zijn voorganger Louis van Gaal. Volgens de Portugees misten de spelers onder leiding van de Amsterdammer plezier en geloof in eigen kunnen. Dat hebben de Mancunians nu wel, liet Mourinho fijntjes weten.

"De spelersgroep die ik vorig jaar op Old Trafford aantrof was een goede selectie, echt, goede mensen, goede jongens die goed bezig waren met hun vak. Het was een selectie waarin iedereen goed met elkaar omging. Dat heeft meneer Van Gaal goed gedaan. Ik denk echter wel dat de spelers plezier en vertrouwen tekortkwamen. En dat zijn juist aspecten die nog wat meer vechtlust en veerkracht aan het team toevoegen. Dat tonen ze nu wel."

Ondanks legio blessures, bij onder anderen Zlatan Ibrahimović, Marcos Rojo, Juan Mata, Paul Pogba, Phil Jones en Chris Smalling, speelde Manchester United donderdag gelijk tegen stadgenoot Manchester City (0-0). De ploeg van Mourinho is al 24 duels op rij ongeslagen in de Premier League en heeft in de Europa League de laatste vier gehaald.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner