09.05.2017 09:45

Zlatan, Pogba én Raiola zijn grootverdieners

Afgelopen zomer haalde Manchester United met Zlatan Ibrahimović en Paul Pogba twee supersterren naar Engeland. De exacte bedragen van die megatransfers zijn nu uitgelekt en ook zaakwaarnemer Mino Raiola profiteert flink mee.

Door het aflopende contract van Zlatan bij Paris Saint-Germain was er voor United financiële ruimte om het salaris op te krikken. De Zweed is dan ook de beste betaalde speler van de Premier League. Volgens The Daily Mail krijgt Zlatan jaarlijks 22,5 miljoen euro, wat neerkomt op bijna 62.000 euro per dag. Na zijn eerste seizoen komt daar een bonus van 3,5 miljoen bovenop, doordat de spits op 28 doelpunten eindigde.

De duurste transfer aller tijden, Pogba die van Juventus werd gekocht voor minimaal 100 miljoen euro, kost ook jaarlijks ook nog een flink bedrag. Het salaris van de Fransman is de helft van dat van zijn collega: 10 miljoen euro. Omgerekend is dat dagelijks ruim 27.000 euro, waardoor ook de middenvelder niet krap bij kas hoeft te zitten. Daar komen nog een flink aantal bonussen bovenop, van minimaal vier miljoen euro per jaar.

De megatransfer van Pogba moest in goede banen worden geleid door Raiola, zijn zaakwaarnemer. United was vastbesloten om Pogba naar Manchester te halen, waar de geboren Haarlemmer duidelijk van heeft geprofiteerd. Raiola krijgt ruim 27 miljoen euro voor het regelen van de transfer, een kwart van het totale transferbedrag. Gedurende het vijfjarige contract van Pogba krijgt Raiola daar ook nog eens 19,5 miljoen euro bij van The Red Devils.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner