13.05.2017 09:02

Koeman hoopt op Barkley en haalt clubrecord

Ross Barkley scoorde vrijdagavond voor Everton FC de enige treffer tegen Watford FC, waardoor The Toffees met 1-0 wisten te winnen. Ronald Koeman hoopt dan ook dat de middenvelder snel zijn krabbel zet onder een nieuwe verbintenis.

"Zijn goal was precies wat we nodig hadden in de wedstrijd", liet Koeman weten na afloop in gesprek met de BBC. "We hopen ook van harte dat hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract. Dat ligt niet in mijn handen, maar in die van Barkley. We hebben hem echt een goed contract aangeboden en we kunnen nu eenmaal niet wachten tot augustus."

Het contract van Barkley loopt in de zomer van 2018 af en als Everton nog iets aan de Engels international wil verdienen, moet het Barkley deze zomer van de hand doen. Liever heeft de club dat de creatieveling zijn huidige verbintenis openbreekt met een paar seizoenen en dus in Liverpool blijft.

Clubrecord
Door de zege op Watford bereikte Everton twee records. Het haalde nog nooit zoveel punten op Goodison Park en het evenaarde het recordaantal thuisoverwinningen in de Premier League (13). "Daar ben ik heel erg trots op. We hebben in mijn ogen een heel goed seizoen gedraaid door achter de grote zes clubs te eindigen", vervolgde Koeman. "We moeten het in uitwedstrijden wel echt beter doen, maar dat is iets voor volgend seizoen."

  • 13 thuisoverwinningen
  • 4 gelijke spelen
  • 2 verliespartijen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner