03.06.2017 20:22

De Nederlandse topschutters in het buitenland

Bas Dost is de Nederlandse speler met de meeste doelpunten in een buitenlandse competitie. Met 34 doelpunten werd de aanvaller van Sporting CP de nummer twee in de competitie voor de Gouden Schoen, op korte afstand van Europa's topscorer Lionel Messi. 

De oud-speler van sc Heerenveen blijft in de strijd landgenoten Arjen Robben en Quincy Promes ruimschoots voor. Robben maakte 13 treffers namens Bayern München in de Bundesliga, terwijl Promes als speler van Spartak Moskou afgelopen seizoen 12 keer scoorde in de Russische Premier Liga. Deze spelers zijn de enigen die dit seizoen in de competities meer dan tien treffers maakte.

Turkije en België
In de Turkse competitie werd er regelmatig gescoord door een Nederlandse speler, maar geen van hen wist door te dringen tot de top van de topscorerslijst van de Süper Lig. Robin van Persie scoorde de meeste treffers (9). Ryan Babel maakte er 5 voor Beşiktaş, maar scoorde ook 4 keer namens Deportivo La Coruña en eindigt dus ook op 9. In België waren Ruud Vormer (9 goals) en Elton Acolatse (6 treffers) op dreef. 

In Engeland scoorden Georginio Wijnaldum en Leroy Fer beiden 6 keer. Memphis Depay kwam in Engeland bij Manchester United totaal niet uit de verf en scoorde geen enkele keer voor The Mancunians in de Premier League dit seizoen. Daarom verkaste hij in de winterstop naar Olympique Lyon. In de tweede seizoenshelft scoorde hij vervolgens 5 goals namens die Franse club. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner