26.09.2017 09:00

Topscorers Premier League ontlopen elkaar amper

Na zes speelrondes in de Premier League staan er drie spelers bovenaan de topscorerslijst: Romelu Lukaku (Manchester United), Kun Agüero (Manchester City) en Álvaro Morata (Chelsea FC) met zes doelpunten. Het trio ontloopt elkaar amper, al scoort Morata bovenverwachting goed. 

De Spaanse aanvaller kreeg van de topschutters in Engeland namelijk de minste kansen om een doelpunt te maken. Zijn schotconversie is daarom het hoogst: 30%. Na berekeningen heeft Morata een ExpG (Expected Goals, verwachte aantal goals van een speler aan de hand van zijn kansen) van 2,9. Met zijn zes treffers scoort hij dus veel meer dan verwacht. Ook Agüero (4,5) en Lukaku (5,6) scoren in werkelijkheid net iets meer dan verwacht.

Gemiddeld komt Agüero per wedstrijd het vaakst aan de bal. De Argentijnse aanvaller heeft per duel 41 balcontacten, dat is net iets meer dan Morata (39) en Lukaku (36). Die verhouding trekt zich ook door in het aantal assists van de topscorers: Agüero heeft drie beslissende eindpasses gegeven, terwijl Morata en Lukaku respectievelijk twee en één assists afleverden. Dat betekent dat de spits van Manchester City ook bovenaan de MVP-lijst staat. 

  1. Agüero: 9 (6 goals, 3 assists)
  2. Morata: 8 (6 goals, 2 assists)
  3. Lukaku: 7 (6 goals, 1 assists)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner