01.12.2017 16:00

Man City verlengt contract van top assistgever Silva

Manchester City heeft het contract van David Silva opengebroken en met één seizoen verlengd. De Spaanse middenvelder, die de meeste Premier League-assists gaf namens City, ligt nu tot en met de zomer van 2020 vast in Manchester.

Geen enkele speler gaf zo vaak een assist in de Premier League als Silva in het shirt van Manchester City: 72 stuks in totaal. Dat hadden er een stuk meer kunnen zijn voor Silva, die in 2011/2012 de meeste assists afleverde in de Premier League. Sinds de komst van Silva naar Manchester City gaf hij in totaal 640 keypasses. Ook daarmee is hij momenteel recordhouden bij de Citizens. 


Afbeelding van mancity.com.

De voormalig speler van Valencia CF is bezig aan zijn achtste seizoen in Manchester en had al 324 keer het shirt van Manchester City om zijn schouders. De 31-jarige Silva is momenteel de speler met de meeste assists in de Premier League. Dit seizoen gaf hij al achtmaal een voorzet die leidde tot een goal. Daarmee blijft hij zijn ploeggenoten Kevin De Bruyne en Leroy Sané nipt voor. Zij gaven respectievelijk zeven en zes assists.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner