03.01.2018 10:15

Tegenstanders waar Kun Agüero vaakst tegen scoort

Kun Agüero scoorde woensdagavond de derde treffer tegen Watford FC, het duel dat in een 3-1 zege voor Manchester City eindigde. Daarmee vijzelde de Argentijnse aanvaller zijn totale productie tegen Watford omhoog tot tien doelpunten in alle competities.

Met dat aantal is de ploeg van onder meer Marvin Zeegelaar en Daryl Janmaat één van de meest favoriete tegenstanders van Agüero. In slechts zes wedstrijden kwam de 89-voudig international van Argentinië tot die tien treffers. Tien doelpunten maakte hij ook in duels met de Londense clubs Tottenham Hotspur en Chelsea FC. Alleen tegen Newcastle United scoorde Agüero meer in alle competities. Van de acht clubs waar de spits het vaakst het net vond, komen er zeven uit de Premier League. RCD Espanyol is de enige ploeg van buiten Engeland. 

Doelpunten Agüero tegen clubs:

Met zijn treffer kroop Agüero dichter bij de topscorers van de Premier League. De 29-jarige speler uit Buenos Aires heeft nu dertien treffers in de kapitaalkrachtige Engelse competitie gemaakt. Daarmee staat hij op een vierde plaats op de topscorerslijst. Ploeggenoot Raheem Sterling scoorde één treffer meer, terwijl Harry Kane en Mohamed Salah op respectievelijk achttien en zeventien doelpunten staan dit seizoen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner