17.01.2018 12:00

Eredivisie volgt topcompetities met bezoekersaantallen

Buiten de vijf grootste competities uit Europa had de Eredivisie gemiddeld de meeste bezoekers in het vorige seizoen. Met een gemiddelde van ruim negentienduizend bezoekers blijft de Nederlandse competitie onder meer Portugal en België ruimschoots voor.

De meeste supporters komen op de wedstrijden in de Duitse Bundesliga af. Met het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund (capaciteit: 81.359) en de Allianz Arena van Bayern München (capaciteit: 75.000) hebben onze oosterburen twee gigantische strijdtonelen. Omdat de wedstrijden van de overige clubs ook vrijwel altijd zijn uitverkocht haalt de Bundesliga een gemiddelde van ruim veertigduizend bezoekers. 

Dat is gemiddeld bijna vijfduizend supporters meer dan de clubs uit de Engelse Premier League, terwijl de Spaanse Primera División ongeveer dertienduizend bezoekers minder trekt dan de ploegen uit Duitsland. De top vijf wordt gecompleteerd door de overige twee topcompetities: de Serie A en de Ligue 1. Beide competities trekken gemiddeld iets meer dan twintigduizend bezoekers aan.

De enige andere competitie in Europa die kan aanhaken bij de Serie A en de Ligue 1 is de Eredivisie, het scheelt pakweg twaalfhonderd bezoekers ten opzichte van de Franse competitie. In Nederland hebben Ajax, Feyenoord en PSV grote stadions, terwijl ook de onderkomens van FC Twente, Vitesse, AZ, sc Heerenveen en FC Utrecht gemiddeld behoorlijk groot zijn voor ploegen uit de subtop. De opkomst in Nederland blijkt bijzonder hoog.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner