03.02.2018 13:16

Batshuayi ook met goals in voetsporen Aubameyang

Michy Batshuayi kende vrijdagavond een droomdebuut voor Borussia Dortmund. De huurling van Chelsea speelde zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga en scoorde twee keer. Dat lukte eerder alleen zijn voorganger.

Door het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang naar Arsenal kwam de spitspositie vrij voor de komst van Batshuayi. Aubameyang kende zeer succesvolle jaren in Dortmund en aan Batshuayi de lastige taak hem op te volgen. Niet alleen met zijn positie in het veld treedt de 24-jarige Batshuayi in de voetsporen van zijn voorganger, ook met zijn twee goals bij zijn debuut.

Aubameyang was namelijk de eerste speler in de geschiedenis van de Bundesliga die bij zijn debuut twee of meer keer doel trof. De Gabonese spits scoorde zelfs een hattrick. Op bezoek bij FC Augsburg (0-4) stal Aubameyang, destijds overkomend van AS Saint-Étienne, de show bij zijn debuut.

En nu was het dus Batshuayi die een zeer succesvol debuut kende voor BVB. Mede dankzij de twee doelpunten van de Belg werden er drie punten gepakt op bezoek bij 1. FC Köln (2-3). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner