01.03.2018 15:15

Aspas topscorer van ploegen uit het rechterrijtje

Celta de Vigo heeft ondanks een matige positie twee echter goalgetters in de gelederen. Van alle clubs uit het rechterrijtje van de vijf grootste Europese competities, heeft de Spaanse ploeg twee van de drie topscorers onder contract.

Iago Aspas vond dit seizoen al zestien keer het net in 25 wedstrijden in de Primera Divisón. Daarmee is hij de topscorer van 'de kleine clubs', ploegen die niet bij de bovenste helft in hun nationale competitie staan. Opmerkelijk is de aanwezigheid van ploeggenoot Maximiliano Gómez, die al dertien keer tot scoren kwam. Dat is hetzelfde aantal wat Angers-spits Karl Toko Ekambi op zijn naam heeft staan in de Franse Ligue 1. Dit trio vormt de top drie.

Topscorers met meer dan tien goals van clubs uit het rechterrijtje:

  • Iago Aspas (Celta) - 16 treffers
  • Karl Toko Ekambi (Angers), Maximiliano Gómez (Celta) - 13 treffers
  • Nils Petersen (Freiburg) - 12 treffers
  • Gerard (Espanyol), Willian José (Sociedad) - 11 treffers
  • Júlio Tavares (Dijon), Nolan Roux (Metz), Glenn Murray (Brighton) - 10 treffers


Gerard (l.) van Espanyol maakt de winnende tegen Real Madrid: 0-1. (27-02-2018)

Opvallend is dat geen enkele speler uit Italië in de top van dit lijstje staat. Dat betekent dat de onderste teams van de Serie A allemaal geen echte goaltjesdief in huis heeft. De topscorer van het rechterrijtje uit de Italiaanse competitie is Roberto Inglese van Chievo Verona. De spits was dit seizoen achtmaal trefzeker in de Serie A. Bekijk hier de topscorers van de:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner