11.03.2018 16:45

Čech tikt door ruime zege clean sheet-mijlpaal aan

Arsenal FC had zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Watford FC weinig moeite met The Hornets. De ploeg zegevierde met 3-0 in de Premier League, waardoor Arsène Wenger zijn zevenhonderdste duel (in 1222 wedstrijden) won en doelman Petr Čech een knappe mijlpaal aantikte.

De sluitpost van The Gunners hield tegen Watford namelijk voor de tweehonderdste keer in zijn carrière de nul in de Premier League. Nooit eerder wist een doelman zo vaak zijn doel schoon te houden. De tweehonderd clean sheets verdeelde Čech over Chelsea FC (162 keer de nul) en Arsenal (38 keer de nul). Dit seizoen behoort de Tsjechische doelman overigens niet tot de top van keepers met de meeste clean sheets. Čech moet namelijk vijf collega's voor zich dulden. 

Keepers dit seizoen met de meeste clean sheets in de Premier League: 

  • De Gea: 15 clean sheets
  • Ederson: 14 clean sheets
  • Lloris en Courtois: 13 clean sheets
  • Pope: 11 clean sheets
  • Čech en Fabianski: 9 clean sheets

Strafschop
Shkodran Mustafi zorgde voor rust voor een 1-0 voorsprong voor The Gunners. Na de onderbreking liep Arsenal uit naar 3-0 door treffers van Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan. Even leek het erop dat Čech zijn clean sheet-mijlpaal niet tegen Watford zou bereiken, toen de bezoekers een strafschop kregen. Spits Troy Deeney benutte het buitenkansje echter niet, waardoor Čech de gevierde man werd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner