29.04.2018 11:30

Bundesliga-Dino HSV zint op miraculeuze ontsnapping

Het wordt een ritueel voor Hamburger SV: een slecht seizoen spelen, maar toch ternauwernood degradatie ontlopen. De ploeg, die al sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken deelneemt, zette door een 1-3 overwinning op concurrent VfL Wolfsburg een goede stap in die richting.

Eind maart bezette de ploeg van coach Christian Titz nog vrijwel kansloos op handhaving de voorlaatste plaats. Alleen het inmiddels gedegradeerde 1. FC Köln stond lager op de ranglijst. In de afgelopen vier duels behaalden de Hamburgers echter tien punten, waaronder drie knappe punten tegen nummer twee Schalke 04. Hierdoor is de druk op de veilige plaatsen weer volledig opgevoerd.

2. Bundesliga
De gevallen topclub, die in de jaren tachtig drie keer landskampioen werd, ontsnapte in de play-offs van de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015 aan degradatie naar de 2. Bundesliga. Ook afgelopen seizoen was het lang vrezen voor de eerste degradatie in de clubgeschiedenis, maar uiteindelijk eindigde de ploeg veertiende.

HSV in de afgelopen vier seizoenen

  • 2016/2017: veertiende
  • 2015/2016: tiende
  • 2014/2015: zestiende
  • 2013/2014: zestiende

HSV heeft nog twee wedstrijden om opnieuw te ontsnappen. Een lopende klok in het stadion, die laat zien hoe lang HSV al in de Bundesliga speelt, blijft doortikken als de club in ieder geval nog een plaatsje stijgt. HSV heeft 28 punten, twee minder dan 1. FSV Mainz 05. De ploeg van Nigel de Jong staat op de zestiende plaats, die recht geeft op play-offs na de reguliere competitie. Ook de volledig veilige vijftiende plaats is niet ver weg: VfL Wolfsburg heeft ook dertig punten.

Eintracht
Komend weekend treft HSV Eintracht Frankfurt. De ploeg van Jetro Willems staat zevende en jaagt nog altijd op de zesde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Europa League. In het heenduel won Eintracht met 1-2. Het daaropvolgende duel komt Borussia Mönchengladbach op bezoek. Zij staan in de middenmoot en spelen nergens meer om. Dat is juist waar heel Hamburg zijn hoop op zal vestigen.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner