13.05.2018 20:04

Ajax-transfer Tadić lastig verhaal na lijfsbehoud

Ajax lijkt in de zomer sterspeler Hakim Ziyech te verliezen aan een grote Europese club. De middenvelder wil weg uit de hoofdstad en de club wil meewerken aan de stap van de Marokkaan. Voor de vervanging van Ziyech zet Ajax hoog in: Dušan Tadić, de assistenkoning van het seizoen 2010/2011 en 2013/2014 in de Eredivisie.

Volgens De Telegraaf zijn de Amsterdammers in het diepste geheim bezig met de overgang van de Servische middenvelder (29), die in het verleden uitkwam voor FC Groningen en FC Twente. Tadić is een oude bekende van Henk Veldmate, die momenteel hoofd scouting is bij Ajax. Veldmate kent de creatieve speler nog uit zijn periode bij FC Groningen, toen hij daar technisch directeur was.


Tadić in de Premier League namens Southampton FC:

  • Seizoenen: 4 seizoenen
  • Wedstrijden: 134 duels
  • Doelpunten: 21 goals
  • Assists: 27 assists


De komst van Tadić hangt wel van een aantal factoren af weet de krant, waarvan de belangrijkste is dat Southampton FC, zijn huidige werkgever, moest degraderen. De Premier League kende zaterdagmiddag de laatste speelronde, waarin Manchester City met 0-1 te sterk was. De ploeg is echter veilig en speelt ook volgend seizoen in de Premier League. Er kan daardoor een streep door het gereduceerde tarief voor Tadić, waarvan sprake was bij degradatie. Van de transfersom zou hij eveneens een percentage ontvangen, waardoor het salaris van de 53-voudig Servisch international in dat geval een overbrugbare horde is.

Swansea City had degradatie kunnen voorkomen, maar de ploeg verloor op de laatste speeldag van Stoke City. De achterstand op de veilige plaats van Southampton was en bleef daardoor drie punten. Voor Ajax is de zeventiende plaats van The Saints slecht nieuws, de komst van Tadić wordt nu een heel lastig verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner