22.05.2018 12:00

WK-absent Icardi heeft grootste aandeel teamtreffers

Door drie treffers van Inter in het duel met Lazio Roma (2-3 winst) maakte de ploeg uit Milaan dit seizoen in totaal 66 doelpunten in de Serie A. Mauro Icardi, niet opgeroepen voor het Wereldkampioenschap, scoorde daarvan 29 doelpunten, waardoor de Argentijnse spits van Nerazzurri het grootste aandeel heeft in teamgoals van alle spelers uit de vijf grootste Europese competities.

Zijn 29e treffer maakte hij in het slotduel met Lazio Roma en zodoende hij op gelijke hoogte kwam met Lazio-aanvaller Ciro Immobile. Daardoor grepen beide aanvallers de topscorerstitel van de Italiaanse competitie. Van alle spelers uit vijf grootste Europese competities met meer dan twintig goals, is Icardi zelfs de speler met het grootste aandeel in teamdoelpunten. Door zijn 29 treffers heeft hij namelijk een aandeel van 44%. Toch is het hoogste aantal Serie A-goals sinds 1959 namens Inter niet genoeg voor een plaats bij de Argentijnse selectie voor het naderende WK. Bondscoach Jorge Sampaoli hield Icardi namelijk uit de selectie van 23 spelers.

Verder zijn er twee opvallende namen in de top vijf, beide spelend in de Primera División. Hoewel Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez dit seizoen veel vaker scoorden (respectievelijk 35, 26 en 25 doelpunten), hadden Iago Aspas (Celta de Vigo) en Christian Stuani (Girona FC) een veel groter persoonlijk aandeel als het gaat om teamdoelpunten. Laatstgenoemde is na Icardi namelijk de speler met de grootste afdracht, de Uruguayaan scoorde 42% van de Girona-doelpunten. Spaans international Aspas was verantwoordelijk voor 37% van de treffers van Celta de Vigo.

> Klik hier of op de afbeelding om te vergroten.

Recordwinnaar van de Gouden Schoen, Lionel Messi, maakte 34 van de 99 FC Barcelona-doelpunten: een bijdrage van 34%. Net als Florian Thauvin had ook Cristiano Ronaldo een aandeel van 28% in de teamgoals. Omdat Real Madrid als ploeg veel vaker scoorde (94 goals tegen 80 van Marseille) is de Franse aanvaller opgenomen in deze lijst en niet de Portugese supervedette. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner