13.11.2018 08:15

Welke tieners excelleren net als Mbappé en Sancho?

Van Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Jadon Sancho (Borussia Dortmund) is het bekend dat zij een fenomenaal seizoen afwerken. De Franse tiener speelde dit seizoen negen wedstrijden in de Franse Ligue 1 en scoorde elf keer, terwijl hij ook vier assists afleverde.

Daarmee is hij de tiener met de hoogste betrokkenheid bij doelpunten (vijftien in totaal) van alle spelers jonger dan twintig jaar uit de vijf Europese topcompetities. Ook Sancho heeft de dubbele cijfers bereikt. De Engelse vleugelaanvaller van Die Borussen was in zijn elf Bundesliga-wedstrijden dit seizoen goed voor vier doelpunten en zes assists (tien punten). Maar welke drie spelers completeren de top vijf achter Mbappé en Sancho? 

3 – Reiss Nelson
Dat Engelsen buiten de Engelse landsgrenzen zeldzaam zijn, maar wel degelijk furore kunnen maken, bewijst Sancho in de Bundesliga. Maar in die Duitse competitie is er nog een Engelse tiener die van zich laat spreken. Reiss Nelson, verhuurd door Arsenal FC aan 1899 Hoffenheim deed dit seizoen zeven keer mee in de Bundesliga en scoorde daarin liefst zes keer. De Engelsman is daarmee elke 54 minuten betrokken bij een doelpunt. 

4 – Kai Havertz
De aanvallende middenvelder gaat al even mee in de Bundesliga. Havertz speelde vorig seizoen namelijk al dertig wedstrijden in de Duitse competitie, terwijl een jaar daarvoor hij al 24 duels meedeed. Daarmee staat zijn totaal op 65 Bundesliga-duels, niet slecht voor een negentienjarige. Dit seizoen is hij ook productiever geworden, want Havertz heeft al drie doelpunten op zijn naam staan. Daarbij gaf hij ook nog eens twee assists.

5 – Moussa Diaby
Hoewel alle aandacht bij Paris Saint-Germain uitgaat naar Mbappé, is er nog een tienersensatie geweldig bezig dit seizoen bij de koploper in de Ligue 1. Moussa Diaby is de stand-in van Mbappé en omdat laatstgenoemde al een aantal duels heeft moeten laten schieten, speelde Diaby al negen wedstrijden dit seizoen. Zo stond hij ook afgelopen weekend tegen AS Monaco in de basis en bereidde hij alle treffers van de hattrick van Edinson Cavani voor tijdens de 0-4 zege. Daarnaast vond hij dit seizoen twee keer het net. 

Tieners uit de 5 topcompetities die het meest zijn betrokken bij goals:

  1. Kylian Mbappé (19 jaar, Paris SG): 15 doelpunten – 11 goals, 4 assists
  2. Jadon Sancho (18 jaar, Dortmund): 10 doelpunten – 4 goals, 6 assists
  3. Reiss Nelson (18 jaar, Hoffenheim): 6 doelpunten – 6 goals, 0 assists
  4. Kai Havertz (19 jaar, Leverkusen): 5 doelpunten – 3 goals, 2 assists
  5. Moussa Diaby (19 jaar, Paris SG): 5 doelpunten – 2 goals, 3 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner