25.11.2018 17:02

Arsenal stond bij rust nog niet op voorsprong

Onder manager Unai Emery behaalt Arsenal prima resultaten, maar het verschil wordt telkens pas na rust gemaakt. The Gunners zochten nog geen enkele keer met een voorsprong de kleedkamers op.

Zaterdagmiddag tegen AFC Bournemouth kwam de ploeg heel dichtbij, maar Joshua King maakte op slag van rust toch nog gelijk. Arsenal was even daarvoor op voorsprong gekomen via een eigen doelpunt van Jefferson Lerma. Na de rust maakte Arsenal opnieuw het verschil. Pierre-Emerick Aubameyang schoot op twee derde van de wedstrijd raak: 1-2.

Dit was de achtste wedstrijd waarin Arsenal na rust de drie punten pakte. Alleen de eerste twee duels van het seizoen gingen verloren en er werd drie keer bij een gelijke stand afgefloten. De ploeg staat op een vijfde plaats met een achterstand van acht punt op koploper Manchester City.

Nog één ploeg
Arsenal is niet de enige ploeg die het verschil niet weet te maken in de eerste helft. Ook Cardiff City stond dit seizoen halverwege de wedstrijd nog niet op voorsprong. De ploeg uit Wales won twee duels, na een gelijke stand bij rust. Twee duels eindigden in een doelpuntloze remise en er werd acht keer verloren.

Ter vergelijking: alle ploegen in de Eredivisie stonden al minimaal twee keer weleens voor bij rust.