06.12.2018 09:30

Zeldzame Premier League-speelronde: geen clean sheet

In de Premier League stond er een midweekse speelronde (speelronde vijftien) op het programma. Vier wedstrijden op dinsdag, zes duels op woensdag. Het was een een opvallende speelronde, want elke ploeg kwam tot scoren. Een fenomeen wat al negen jaar niet meer heeft plaatsgevonden.

Bij Tottenham Hotspur – Southampton FC, de laatste wedstrijd van deze speelronde, leek het er niet op dat beide teams het net zouden vinden. Via Harry Kane, Lucas en Heung-min Son was Tottenham Hotspur uitgelopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Pas in de negentigste minuut redden The Saints de eer: 3-1. Op aangeven van Steven Davis kreeg Charlie Austin de bal tegen de touwen. Zodoende was er geen enkele clean sheet deze speelronde. 

2010/2011
Dat blijkt een enorme zeldzaamheid, want het is liefst negen seizoenen geleden dat dit voor de laatste keer plaatsvond. Dat wil zeggen dat het 342 speelrondes duurde voordat alle ploegen in één speelronde wisten te scoren. In het seizoen 2010/2011 was het eveneens raak in speelronde vijftien. De inmiddels afgezakte teams als Blackburn Rovers, Wigan Athletic, Birmingham City, Sunderland AFC, Bolton Wanderers, West Bromwich Albion, Aston Villa, Blackpool FC en Stoke City scoorden destijds ook.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner