07.12.2018 10:00

De 5: duurste spelers van Bayern München aller tijden

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Vanuit meerdere kanten (El Mundo Deportivo en Kicker) zijn er geluiden dat Bayern München een bod wil doen op Matthijs de Ligt. De prijs die genoemd wordt, is 75 miljoen euro. Hoe zou de Ajax-verdediger zich dan verhouden tot de duurste Bayern München-spelers aller tijden? 

1: Corentin Tolisso – 2017/2018
In de zomer van 2017 betaalde FC Holleywood een recordbedrag voor Corentin Tolisso. De middenvelder werd voor 41,5 miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon. Dat is nog altijd de hoogste prijs die Bayern München ooit betaalde voor een speler. Een heel groot succes is zijn avontuur nog niet in Duitsland. Vorig seizoen had hij slechts zeventien basisplaatsen in de Bundesliga, dit seizoen mede door blessures nog maar één.

2: Javi Martínez – 2012/2013
Zes jaar geleden betaalde Bayern München liefst veertig miljoen euro voor de verdediger annex middenvelder. Uitgerekend Martínez is nu de speler die ruimte moet maken voor de komst van De Ligt. Het Duitse Kicker meldt namelijk dat Bayern München de dertigjarige Spanjaard eerst verkocht wil hebben, voordat het bij Ajax kan aankloppen.

3: Arturo Vidal – 2015/2016
De bonkige Vidal werd in de zomer van 2015 overgenomen van Juventus. De destijds 28-jarige speler kostte Bayern München 37,5 miljoen euro. Het was zijn tweede avontuur in Duitsland, nadat hij eerder vier seizoenen speelde voor Bayer Leverkusen. Afgelopen augustus verliet de Chileen Duitsland en tekende hij een contract bij FC Barcelona. 

4: Mario Götze – 2013/2014
De strategie die Bayern München vaak hanteert, de beste spelers wegplukken bij de concurrenten, gaat al een tijdje terug. Vijf jaar geleden haalde de Duitse grootmacht namelijk de beste speler van Borussia Dortmund: Mario Götze werd voor 37 miljoen euro gekocht. Echter was hij nooit zo goed als in zijn periode bij Die Borussen. Onder Pep Guardiola was Götze nooit onomstreden.

5: Mats Hummels en Renato Sanches – 2016/2017
In de zomer van 2016 kocht Bayern München twee peperdure spelers: Mats Hummels en Renato Sanches, allebei kostten ze 35 miljoen euro. Eerstgenoemde had eerder voor de club gespeeld, maar brak door bij Borussia Dortmund. Sinds zijn terugkeer in Beieren is hij vaste waarde centraal achterin. Sanches, dé revelatie van het Europees Kampioenschap 2016, valt vooralsnog tegen. In zijn eerste seizoen kwam hij amper aan de bak, terwijl hij vorig seizoen werd verhuurd aan Swansea City. Dit seizoen komt hij sporadisch in actie.

Conclusie: Mocht Bayern München daadwerkelijk 75 miljoen euro neerleggen voor De Ligt, dan zou hij de duurste speler van Der Rekordmeister worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner