14.12.2018 13:00

Frankrijk met afstand grootste aandeel in topcompetities

Het voetbal in Frankrijk zit in een geweldige periode. Afgelopen zomer werd het nationale elftal voor de tweede keer wereldkampioen en op club niveau spreken de Fransen ook een woordje mee. Wat heet, de topcompetities puilen uit met Franse spelers.

In de vijf grootste Europese competities hebben de Fransen namelijk de grootste inbreng in 2018/2019. Liefst achttien procent van de speeltijd uit die competities staan op naam van Franse voetballers, laat Row-Z Report op social media weten. Achter Frankrijk volgt Spanje, met een aandeel van vijftien procent. Nederland is samen met Portugal en België terug te vinden op plaats acht. Die drie landen hebben een aandeel van twee procent. Het eerste niet-Europese land is Brazilië, met vijf procent.

Aandeel landen op basis van meeste speelminuten in de 5 topcompetities:

  1. Frankrijk – 18%
  2. Spanje – 15%
  3. Duitsland – 10%
  4. Italië – 8%
  5. Engeland – 7%
  6. Brazilië – 5%
  7. Argentinië – 4%
  8. België, Nederland, Portugal – 2%
  9. Oostenrijk, Uruguay, Senegal, Kroatië – 1%
  10. Overige landen – minder dan 1%

Dat er in de Ligue 1 een hoop Franse voetballers actief zijn, is logisch. Dat geldt ook voor onder meer Spanjaarden in Spanje en Duitsers in Duitsland. Maar buiten de landsgrenzen om zijn de Fransen eveneens zeer actief. Zo misten de topspitsen Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Karim Benzema (Real Madrid) amper nog minuten in de Spaanse Primera División dit seizoen. Griezmann hoefde nog maar 69 minuten te laten schieten. 

Per topcompetitie de Franse speler met de meeste speelminuten:

  1. La Liga: Griezmann – 1281 minuten
  2. Serie A: Meïté – 1212 minuten
  3. Bundesliga: Pavard – 1260 minuten 
  4. Premier League: Sakho – 1440 minuten en Doucouré – 1440 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner