15.12.2018 08:55

Arsenal voor rust op degraderen, maar na rust koploper

Onder de nieuwe trainer Unai Emery presteert Arsenal FC keurig. De Londense club bezet de vijfde plaats en is volop in strijd om een Champions League-ticket. Dat komt vooral door de prestaties in de tweede helft.

Arsenal stond dit seizoen vóór rust namelijk nog geen een keer voor. Het ging twaalf keer rusten met een gelijke stand, terwijl het vier keer de kleedkamer inging met een achterstand: twaalf punten dus. Alleen Cardiff City deed het slechter: de ploeg uit Wales zou tien punten hebben als alleen de eerste helft werd afgewerkt.


 Lees ook: Abreu scherpt eigen wereldrecord aan met 28e club 


Stand Premier League eerste helft

  1. Wolverhampton Wanderers – 14 punten
  2. Huddersfield Town – 14 punten
  3. Southampton FC – 12 punten
  4. Arsenal FC – 12 punten
  5. Cardiff City – 10 punten

Na rust maakt de topclub het echter bijna altijd goed. Zo presteert de dertienvoudig landskampioen na de thee het best van de hele Premier League. Zelfs koploper Liverpool FC doet het beduidend minder. Na rust wist Arsenal twaalf keer te zegevieren en speelde het twee keer gelijk. Daarnaast leed het twee nederlagen. Ook opvallend is de prestatie van Leicester City na de pauze.

Stand Premier League tweede helft

  1. Arsenal FC – 38 punten
  2. Manchester City – 37 punten
  3. Liverpool FC – 33 punten
  4. Chelsea FC – 33 punten
  5. Leicester City FC – 31 punten

Terwijl Arsenal na rust met 26 treffers de meest trefzekere ploeg is, valt dat ook voor rust enorm tegen. The Gunners produceerden namelijk slechts negen treffers in de eerste helft en moest daarnaast dertien goals incasseren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner