27.03.2019 17:45

Bayern verbreekt met Hernández eigen transferrecord

Bayern München heeft met geld gesmeten. De Duitse grootmacht heeft het eigen transferrecord verbroken voor Atlético Madrid-verdediger Lucas Hernández. Een clausule in het recent vernieuwde contract van de linksback zorgde daarvoor. 

Er was namelijk vastgelegd dat Hernández voor een bedrag van tachtig miljoen euro mocht worden verkocht. Normaal gesproken worden dergelijke afkoopsommen in het contract opgenomen om kopende clubs af te schrikken. In het geval van Der Rekordmeister is dat niet het geval. Integendeel zelfs, de ploeg heeft daar bij de 22-jarige Fransman juist gebruik van gemaakt. Bayern München heeft met David Alaba een geweldige linksback in huis, maar wilde die positie verstevigen. Bovendien kan Alaba ook uitstekend uit de voeten op het middenveld. 

Het hoogste bedrag dat Bayern München ooit uitgaf aan een speler was voor een landgenoot van Hernández. In de zomer van 2017 maakte de landskampioen van Duitsland 41,5 miljoen euro over naar Olympique Lyon voor Corentin Tolisso. De enige andere speler die veertig miljoen euro of meer kostte voor Bayern München is Javi Martínez. De verdediger annex middenvelder kwam in 2012 over van het Spaanse Athletic Bilbao.

De vijf duurste transferaanwinsten van Bayern München:

  1. Hernández (Atlético), 2019 – 80 miljoen euro
  2. Tolisso (Lyon), 2017 – 41,5 miljoen euro
  3. Martínez (Athletic), 2012 – 40 miljoen euro
  4. Vidal (Juventus), 2015 – 37,5 miljoen euro
  5. Götze (Dortmund), 2013 – 37 miljoen euro

"Ik ben zeer blij dat we met Lucas Hernández een van de beste verdedigers ter wereld hebben aangetrokken, een wereldkampioen bovendien. Lucas kan zowel centraal als op de linkerflank ingezet worden. Met de komst van Lucas zetten wij de rijke historie van Franse spelers bij Bayern voort. Wederom hebben we een Franse topspeler gehaald die onze ploeg gaat versterken", liet technisch directeur Hasan Salihamidžić weten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner