20.12.2018 08:45

Bayern staat op punt verpulveren eigen transferrecord

Het lijkt erop dat Bayern München met geld gaat smijten. De Duitse grootmacht wil het eigen transferrecord breken voor Atlético Madrid-verdediger Lucas Hernández. Een clausule in het pasgeleden ondertekende contract van de linksback biedt uitkomst. 

Er is namelijk vastgelegd dat Hernández voor een bedrag van 85 miljoen euro mag worden verkocht. Normaal gesproken worden dergelijke afkoopsommen in het contract opgenomen om kopende clubs af te schrikken. In het geval van Der Rekordmeister is dat niet het geval. Integendeel zelfs, de ploeg wil daar bij de 22-jarige Fransman juist gebruik van maken. Bayern München heeft met David Alaba een geweldige linksback in huis, maar wil die positie verstevigen.

Het hoogste bedrag dat Bayern München ooit uitgaf aan een speler was voor een landgenoot van Hernández. In de zomer van 2017 maakte de landskampioen van Duitsland 41,5 miljoen euro over naar Olympique Lyon voor Corentin Tolisso. De enige andere speler die veertig miljoen euro of meer kostte voor Bayern München is Javi Martínez. De verdediger annex middenvelder kwam in 2012 over van het Spaanse Athletic Bilbao.

De vijf duurste transferaanwinsten van Bayern München:

  1. Tolisso (Lyon), 2017 – 41,5 miljoen euro
  2. Martínez (Athletic), 2012 – 40 miljoen euro
  3. Vidal (Juventus), 2015 – 37,5 miljoen euro
  4. Götze (Dortmund), 2013 – 37 miljoen euro
  5. Hummels (Dortmund), 2016 en Sanches (Benfica), 2016 – 35 miljoen euro

Rummenigge bevestigt noch ontkent
De club hoopt Hernández, die op Raphaël Varane en N'Golo Kanté na de meeste minuten maakte namens Frankrijk tijdens de gewonnen wereldtitel van afgelopen zomer, dus in te lijven. Bayern München houdt in de communicatie nog een slag om de arm. "We zijn in een overlegfase. Ik kan het ontkennen noch bevestigen", liet Bayern-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge weten na de zege op RB Leipzig. "Je kan alleen iets bevestigen als het rond is. En dat is het nog niet." Rummenigge noemde de optie in het contract voordelig.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner