27.12.2018 12:00

Weghorst is het grootste renpaard van de Bundesliga

Wout Weghorst is niet de meest flegmatieke speler. De aanvaller van VfL Wolfsburg moet het van zijn werkethiek en zijn neusje voor de goal hebben. Precies daarin excelleert de boomlange spits momenteel in Duitsland.

Dat het arbeidsethos van de drievoudig Oranje-international ontzettend hoog is, wist men in Nederland al langer. Sinds de zomer, toen Weghorst van AZ Alkmaar de overstap maakte naar VfL Wolfsburg, is men in de Bundesliga daar ook mee bekend. Van alle spelers op het hoogste niveau van Duitsland is Weghorst namelijk de speler die de meeste sprints trok van alle spelers: 560 in zeventien wedstrijden. Dat zijn gemiddeld 35,1 sprints per negentig minuten. 

Bundesliga-spelers met de meeste sprints per 90 minuten in 2018/19:

  1. Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) – 35,1 sprints p/90
  2. Marco Reus (Borussia Dortmund) – 33,3 sprints p/90
  3. Philipp Max (FC Augsburg) – 32,9 sprints p/90

Ook qua doelpunten spreekt Weghorst een aardig woordje mee. In de eerste seizoenshelft kwam hij tot zes treffers. Niet slecht voor een competitiedebutant. Slechts drie andere spelers die dit jaar nieuw waren in de Bundesliga kwamen tot meer doelpunten dan Weghorst: Paco Alcácer (twaalf goals), Alassane Pléa (negen goals) en Dodi Lukebakio (zeven goals). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner