28.12.2018 10:00

De 5: spelers uit PL die de meeste kansen creëerden

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Midden in de bomvolle decembermaand in de Premier League zochten wij uit welke vijf spelers de meeste kansen creëerden.

1: Eden Hazard, Chelsea FC
Het Chelsea FC onder de nieuwe Italiaanse trainer Maurizio Sarri oogst veel lof, al vallen de resultaten enigszins tegen de afgelopen weken. Wie niet tegenvalt is de Belgische superster Eden Hazard. De vleugelaanvaller kent wederom een geweldig seizoen in de zwaarste competitie ter wereld en creëerde al vijftig kansen. Dat is het meest van alle spelers. 

2: Willian, Chelsea FC
Dat achter Hazard een ploeggenoot bij Chelsea FC volgt, zegt al genoeg. De Belg vanaf de linkervleugel, Willian op de rechtervleugel. Een levensgevaarlijk duo, want de Braziliaan bereidde tot op heden 46 kansen voor. Mede door dit tweetal ondernam Chelsea FC al driehonderd doelpogingen. Alleen Manchester City schoot vaker (343 schoten). 

3: Ryan Fraser, AFC Bournemouth
Misschien niet de meest in het oog springende naam, maar Ryan Fraser kent een fenomenaal seizoen in de Premier League. De vleugelaanvaller staat al sinds januari 2013 onder contract bij The Cherries, maar werd tussendoor nog uitgeleend aan Ipswich Town. De afgelopen twee seizoenen was hij niet onomstreden bij AFC Bournemouth, want hij had maar 23 en 19 basisplaatsen. Dit seizoen kreeg hij er al negentien, terwijl het seizoen nog maar halverwege is. Tijdens al die wedstrijden creëerde hij liefst 45 kansen.

4: James Maddison, Leicester City
Afgelopen zomer maakte Leicester City liefst 25 miljoen euro over naar Norwich City voor de diensten van James Maddison. Daar zal de landskampioen van 2016/17 vooralsnog geen spijt van hebben. De 22-jarige middenvelder, die dit seizoen voor de eerste keer actief is in de Premier League, is namelijk één van de sterkhouders bij The Foxes. Dat vertrouwen betaalt hij uit, met onder meer al 42 gecreëerde kansen.

5: Mohamed Salah, Liverpool FC en Jean Michaël Seri, Fulham FC
Op nummer vijf staan twee spelers. De eerste is Mohamed Salah. De vleugelaanvaller van Liverpool FC kende vorig seizoen een fenomenale periode. Dit seizoen begon hij stroef, maar inmiddels is hij weer ontpopt tot dé vedette van de ploeg van Jürgen Klopp. Hij bereidde tot op heden 41 kansen voor. Dat deed ook Jean Michaël Seri. De in de zomer van OGC Nice overgekomen Ivoriaan kent een goed seizoen, al staat hij met werkgever Fulham FC wel in de degradatiezone.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner