02.01.2019 12:15

Chelsea maakt van Pulisic bijna duurste Bundesliga-speler

Christian Pulisic is voor een megatransfer van Borussia Dortmund naar Chelsea FC overgestapt. De club uit Londen betaalt liefst 64 miljoen euro voor de twintigjarige vleugelaanvaller. Slechts twee spelers verlieten de Bundesliga voor een hoger bedrag.

Opvallend is dat geen enkele speler afkomstig is van de grootste club (Bayern München) van de vijf duurste transfers die de Bundesliga verlieten. Vooral Borussia Dortmund maakte spectaculaire deals, want Ousmane Dembélé is nog altijd de duurste speler ooit die vanuit Duitsland transfereerde. FC Barcelona betaalde in het seizoen 2017/2018 liefst 115 miljoen euro voor de diensten van de vleugelaanvaller. Ook Pierre-Emerick Aubameyang verliet Dortmund voor een flink bedrag: 63,8 miljoen euro.

De vijf duurste verkopen uit de Bundesliga:

  1. Dembélé – €115 miljoen: Dortmund > Barcelona
  2. De Bruyne – €76 miljoen: Wolfsburg > Man City
  3. Pulisic – €64 miljoen: Dortmund > Chelsea
  4. Aubameyang – €63,8 miljoen: Dortmund > Arsenal
  5. Keïta – €60 miljoen: RB Leizpig > Liverpool

Ondanks dat de deal nu wordt gesloten, speelt Pulisic wel de rest van het seizoen op huurbasis in Duitsland. De buitenspeler speelde in de jeugd bij PA Classics en maakte in februari 2015 de overstap naar Borussia Dortmund. In vier seizoenen als Bundesliga-speler kwam hij tot 81 optredens en daarin maakte de aanvaller tien doelpunten. Dit seizoen had de Amerikaan nog maar vijf basisplaatsen in de competitie, terwijl zijn contract nog anderhalf jaar doorliep. Pulisic werd in 2017 uitgeroepen tot Amerikaans voetballer van het jaar.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner