02.01.2019 15:15

Man City won 9% van laatste 11 duels met Liverpool

Manchester City treft donderdagavond het Liverpool FC van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de Premier League. Voor de ploeg van Pep Guardiola lijkt het al bijna op een alles of niets wedstrijd, want bij een eventuele nederlaag groeit de achterstand op The Reds tot tien punten.

De laatste seizoenen tonen echter aan dat Manchester City het bijzonder moeilijk heeft met de huidige koploper van de Premier League. Sinds januari 2015 won de landskampioen van vorig seizoen namelijk slechts één wedstrijd in alle competities van Liverpool FC. Dat gebeurde wel overtuigend: 5-0. Alle overige duels in de League Cup, Premier League en Champions League werden afgesloten in een gelijkspel of zege voor Liverpool FC. Eerder dit seizoen in de Premier League eindigde het treffen tussen beide grootmachten in 0-0.

Manchester City vs. Liverpool in alle competities sinds 2015:

  • Duels: 11 wedstrijden
  • Zege Man City: 1 wedstrijd
  • Gelijkspel: 3 wedstrijden
  • Zege Liverpool: 7 wedstrijden
  • Doelsaldo: 13-21

Mocht Liverpool FC tot een zege komen op bezoek bij Manchester City, bezorgt het Guardiola een negatief record. De Spaanse oefenmeester verloor namelijk nog nooit twee keer op rij op eigen veld in de competitie. Vlak voor de kerst was Crystal Palace tijdens de laatste thuiswedstrijd van Manchester City nog te sterk. De ploeg van Patrick van Aanholt, die van begin tot eind meespeelde, won in het Etihad Stadium met 2-3. Liverpool FC kan Guardiola de tweede thuisnederlaag op rij toedichten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner