04.01.2019 10:00

De 5: best presterende PL-teams tijdens de kerstperiode

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Nu de drukke periode in de Premier League rond de feestdagen voorbij zijn, kijken we naar de vijf ploegen die daarin het best presteerden.

1: Manchester United – 12 punten
Er is inmiddels veel over Ole Gunnar Solskjær geschreven. De Noorse trainer, die de ontslagen José Mourinho opvolgde, van Manchester United is gestart met vier overwinningen in de Premier League. Slechts één trainer in de geschiedenis van de Engelse grootmacht bereikte eenzelfde prestatie door als nieuwe trainer vier keer te winnen. De kerstperiode was dus een heerlijk geschenk voor Manchester United, mede dankzij een ontketende Paul Pogba..

2: Tottenham Hotspur – 9 punten
De ploeg van Mauricio Pochettino boekte rond de feestdagen drie klinkende overwinningen. Zo werden Everton FC (2-6), AFC Bournemouth (5-0) en Brighton & Hove Albion (3-0) met dikke cijfers aan de kant gezet door Tottenham Hotspur. Toch was er ook een fllnke smet tijdens de feestdagen. Geheel onverwachts ging Tottenham Hotspur op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Wolverhampton Wanderers. Maar door de drie overige zeges is het nog altijd volop in de race voor de landstitel.

3: Liverpool FC – 9 punten
Net als Manchester United leek ook Liverpool FC lange tijd op weg naar de perfecte score van vier zeges in vier wedstrijden ronde Kerstmis. Donderdagavond ging het echter alsnog mis voor de ploeg van Jürgen Klopp. Tijdens dé topper van de Premier League op bezoek bij Manchester City ging Liverpool FC met 2-1 onderuit. Door de overige drie zeges is het nog wel koploper van de Premier League. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hebben nog een voorsprong van vier punten op Manchester City, terwijl Tottenham Hotspur op zes punten volgt.

4: Leicester City – 9 punten
In de op papier makkelijkste wedstrijd liet Leicester City drie punten liggen. Thuis tegen de nummer zeventien, Cardiff City, ging het met 0-1 onderuit. Zonde voor de landskampioen van 2016/17, want daarnaast werd er twee keer met 0-1 gewonnen bij Chelsea FC en Everton FC (in beide wedstrijden werd Jamie Vardy matchwinner) en in eigen stadion schudde het knap Manchester City van zich af: 2-1. Daardoor hielden The Foxes op knappe wijze negen punten over uit de laatste vier wedstrijden. 

5: Arsenal FC – 7 punten
Net als Arsenal FC behaalden ook Crystal Palace en Chelsea FC over de kerstperiode zeven punten, maar die ploegen hadden een minder doelsaldo dan Arsenal FC. Ondanks fraaie zeges op Burnley FC (3-1) en Fulham FC (4-1), was er ook de flinke tik die Liverpool FC uitdeelde. Twee dagen voor oudjaarsdag werd het op Anfield namelijk 5-1 voor de koploper van de Premier League. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion speelde Arsenal FC met 1-1 gelijk.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner