05.01.2019 18:30

Chong maakt indruk bij debuut op Old Trafford

Tahith Chong heeft zaterdagmiddag zijn debuut gemaakt voor Manchester United. De negentienjarige Nederlander kwam tegen Reading FC (2-0) na ruim een uur binnen de lijnen, waarna hij meteen indruk maakte.

Chong kwam in het veld voor Juan Mata, dit seizoen een vaste waarde in de ploeg. In de 62 minuten die Mata speelde gaf de Spanjaard veertien passes aan zijn medespelers, Chong ging daar in nog geen half uur overheen met vijftien passes. Manager Ole Gunnar Solskjaer is dan ook zeer tevreden met de inbreng van zijn debutant. "Hij had een paar heel aardige momenten. Als jonkie zet je een wedstrijd niet meteen naar je hand. Hij speelde dertig minuten, vermaakte het publiek en liet enkele glimpen van zijn mogelijkheden zien."

De buitenspeler vertrok vanaf de B-jeugd van Feyenoord naar Engeland. In Manchester werd hij altijd gezien als een van de pareltjes uit de jeugdopleiding, waardoor dit debuut er al een tijd aan zat te komen. Tijdens de voorbereiding reisde hij al mee met de ploeg van toenmalige manager José Mourinho naar de Verenigde Staten.

Topscorer in de jeugd
Chong speelt zijn wedstrijden dit seizoen met Manchester United U23 in de U23 Premier League Division 2. De ploeg staat tweede, maar kan na een inhaalwedstrijd koploper zijn. Chong is vaste waarde en zelfs clubtopscorer, met vier treffers in twaalf duels. Een van zijn doelpunten was deze geweldige vrije trap tegen Middlesbrough FC U23.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner