13.01.2019 10:49

Kane onderneemt veel minder pogingen dan vorig seizoen

Na 21 speelronden is Tottenham Hotspur FC-spits Harry Kane gedeeld topscorer in de Engelse Premier League met veertien treffers. De 25-jarige Engelsman neemt echter minder vaak het vijandelijke doel onder vuur dan afgelopen jaargang.

Kane lost namelijk gemiddeld 1,8 schoten minder dan in het seizoen 2017/2018, waarin hij na 21 speelronden al op achttien treffers stond. Toch is de kwaliteit van zijn pogingen met vijf procent gestegen. Dat houdt in dat hij net iets effectiever met zijn kansen omgaat als afgelopen seizoen. Kane is de speler in Engeland die het meest heeft ingeleverd qua pogingen. Ook mede-topscorer Mohamed Salah van Liverpool FC schiet dit seizoen iets minder vaak: 0,8 keer.


Lees ook: Het beste Champions League-elftal ooit 


Bij Manchester City zijn de spelers er juist op vooruit gegaan. Zo heeft linksbuiten Leroy Sané 0,7 schoten meer ten opzichte van het voor hem al succesvolle voorgaande seizoen. De kwaliteit van zijn schoten is zelfs met zeventig procent gestegen. Dat betekent dat zijn pogingen een veel grotere kans hebben op een doelpunt. Zijn ploeggenoot Riyad Mahrez spant met gemiddeld 1,1 schot extra per wedstrijd de kroon.

De strijd om de topscorerstitel in Engeland kent meerdere kanshebbers. Naast Kane en Salah, die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte, staat ook Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang op veertien goals. Sergio Kun Agüero (Manchester City) en Eden Hazard volgen op gepaste afstand met tien doelpunten in de ijzersterke competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner