14.01.2019 09:45

De Gea sluit na demonstratie aan bij Krul en Van der Sar

Ole Gunnar Solskjær is er bij Manchester United in vijf duels in geslaagd om het gat met Chelsea FC, de laatste ploeg op de ranglijst die op een Champions League-plaats staat, te verkleinen tot vijf punten.

Zondagavond won Manchester United met 0-1 bij Tottenham Hotspur, vooral dankzij de fenomenaal keepende David De Gea. De Spaanse doelman van Manchester United hield de nul, maar moest daarvoor wel tot het gaatje gaan. De Gea maakte namelijk elf reddingen, de één nog verbazingwekkender dan de ander. Door de demonstratie van De Gea, geen enkele andere doelman maakte dit seizoen in een Premier League-duel zoveel reddingen, kon Manchester United weer drie punten bijschrijven.

Premier League-duels waarin De Gea de meeste reddingen maakte in 18/19: 

  • 11 reddingen: vs. Tottenham Hotspur (0-1 winst)
  • 7 reddingen: vs. Liverpool FC (3-1 verlies)
  • 7 reddingen: vs. Wolverhampton Wanderers (1-1)

De 28-jarige sluitpost komt door zijn optreden in een rijtje met Tim Krul en Edwin van der Sar. Sinds 2003 maakten beide Nederlanders namelijk meer dan elf reddingen in een Premier League-wedstrijd waarin zij de nul hielden. Dat lukte geen enkele andere doelman sindsdien op het hoogste niveau in Engeland. Krul (veertien reddingen) deed dat in 2013 namens Newcastle United tegen Tottenham Hotspur (0-1), Van der Sar (twaalf reddingen) in 2003 met Fulham FC in het duel met Arsenal FC (0-0). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner